Bel: 085-2081127!
MatriXcoaching
Laat jouw kind zichzelf coachen met de MatriXmethode en maak een afspraak met Anneke Dusseljee van Hypno & Co. Tegen angsten, leerproblemen en meer.

MatriXcoaching tegen angst, leerproblemen en meer

Loopt jouw kind tegen problemen aan? Merk je bijvoorbeeld problemen met lezen, faalangst, weinig zelfvertrouwen of een vol hoofd bij je kind op? Hypno & Co biedt naast hypnosetherapie ook MatriXcoaching in Enschede. Ik help jouw kind weer de regie over het eigen brein te krijgen. Binnen 1 tot maximaal 3 sessies zal het verschil al merkbaar zijn!

Wat is MatriXcoaching?

De MatriXmethode is een manier waarop jouw kind zichzelf kan coachen. Het is een effectieve manier om te leren eigen problemen op te lossen. Dit gebeurt in kleine stapjes, door middel van het stellen van vragen over en visualiseren van de beleving (een beeld, geluid, gevoel of gedachte) van het probleem. Het handige en het mooie is dat de inhoud van het probleem niet verteld hoeft te worden. Het enige wat ik als MatriXcoach van mijn cliënt wil weten is: wat doet het me je? En dat gaan we dan samen oplossen! MatriXcoaching is mogelijk bij onder andere:

  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Een ‘vol hoofd’
  • Angsten (faalangst, angst voor de tandarts, voor spinnen, vliegangst, etc.)
  • Boosheid
  • Problemen met rekenen of lezen (bijv. dyslexie/dyscalculie)

Volle hoofden

Iedereen heeft een eigen manier om informatie in het hoofd op te slaan. Vaak gaat dit goed, maar soms lukt het minder goed. Informatie wordt in zo’n geval niet meer op een handige manier opgeslagen, waardoor je het niet meer makkelijk en snel kunt terugvinden. Hier kan je last van hebben. Het kan een gevoel van onrust geven of concentratieproblemen bij je kind veroorzaken. Er zit veel informatie in het hoofd, maar men kan het niet terugvinden. Omschrijvingen die kinderen dan geven zijn:

  • “Ik voel me moe in mijn hoofd”
  • “Er kan echt niks meer bij”
  • “Ik vergeet van alles”

Met MatriXcoaching gaan we het hoofd ‘opruimen’. Je kind leert de informatie op een handige manier te ordenen, zodat het altijd weer teruggevonden kan worden. We bewaren wat goed werkt, we doen weg wat niet meer nodig is en we veranderen wat niet (meer) werkt. Het gevolg is dat het leren weer beter gaat en het kind weer lekkerder in zijn vel zit.

Leren hoe te leren

Kinderen moeten veel leren op school. We leren ze wat ze moeten leren en wanneer. Maar hóe ze dat moeten leren, wordt hen niet verteld. Met de MatriXmethode maken we een handige ordening in het hoofd. Hierdoor wordt de basisinformatie, zoals het alfabet, getallen, dagen van de week, tafels etc. opnieuw opgeslagen. Het kind leert handige strategieën om nieuwe informatie op een zelf gekozen plek op te slaan. De coachingsmethode is erop gericht dat het kind dit alles in het vervolg ook zelf kan toepassen.

Emotionele problemen

Aan veel van onze ervaringen die we in de loop van ons leven opdoen is een emotie verbonden. Meestal is deze emotie positief, maar als het een negatieve emotie is, hebben we er last van. We zien dan bijvoorbeeld boosheid of weinig zelfvertrouwen bij het kind. Vooral als iets soortgelijks zich voor doet. Met de MatriXmethode zetten we de beleving van zo’n negatieve emotie om in een neutrale/positieve emotie. Het kind bepaalt zelf hoe hij of zij het hebben wil en hoe hij of zij het in de toekomst ook zelf gaat toepassen.

Snel resultaat bij de kindercoach

Na slechts één sessie is er vaak al een verandering te bemerken, zoals minder taalproblemen bij je kind of meer zelfvertrouwen bij je kind. Soms zijn er 2 of 3 consulten nodig om het probleem helemaal op te lossen. We zijn dus nooit lang bezig. Binnen de kortste keren heeft jouw kind de regie over zijn/haar eigen gevoelens en gedachten (weer) in handen.

Merk je problematiek zoals faalangst bij je kind? Of zijn concentratie-, leer- of slaapproblemen voor jouw kind belemmerend? Ik help hem of haar met alle liefde verder in het leven. Maak kennis met mij en mijn MatriXcoaching door te bellen naar 085-2081127 of een bericht achter te laten via het online contactformulier. Je bent welkom in mijn praktijk in Enschede. Ook op zaterdag!